• Mia

Röllykkä ja 5 keinoa hyväksyä kehosi, juuri nyt.

Päivitetty: 30. kesä 2019

Röllykkä. Sellainen sana on nyt ilmestynyt elämääni. Kun päätin luopua todella tiukasta kilpaurheilijan elämäntavasta ja aloin tekemään rauhan ruoan ja syömisen kanssa, niin myös kehoni on vähän muuttunut. Tietenkin myös melkein 40-vuoden painovoiman vaikutus alkaa näkymään. Tuloksena on alavatsani kohdalla oleva roikkuva ihokimppu, jota myös röllykäksi kutsutaan. Uusi sana aiheuttaa minussa pelkoa. Pelkoa siitä, että kehoni, jonka eteen olen tehnyt niin kovasti töitä, tulee katoamaan. Pelkoa siitä, että en enää kelpaa, itselleni tai muillekaan, ihmisenä, naisena tai valmentajana. Pelkoa siitä, että se mitä näen peilistä saa minut masentumaan. Miksi oman muuttuvan kehonsa hyväksyminen on niin vaikeaa?


Vertailetko omaa kehoasi muiden kehoon?

Jos olet vuosikausia asettanut ison osan omanarvontunnostasi kehoosi, samaistunut sen ulkonäköön, niin silloin voisi luulla, että röllykkä on maailmanloppuun verrattava katastrofi. Joku voi väittää, että maailmassa on isompiakin ongelmia ja on tietenkin oikeassa. Mutta se, että niin moni meistä ei pidä itsestään, kehostaan, nenästään tai elämästään ei sekään ole mikään pieni ongelma.


Hyväksymisestä


Eihän se helppoa ole. Itsensä hyväksyminen. Siis oikeasti ja kunnolla katsoa peiliin ja aidosti pitää siitä mitä näkee. Pitääkö meidän edes, kehopositiivisuuden nimissä, rakastaa kehoamme? Onko se realistista ja vain yksi lisäasia, jossa epäonnistumme? Me tarvitsemme tunteen siitä, että meidät hyväksytään, olemmehan syvästi sosiaalisia olentoja. Meille tulee hyvä ja turvallinen olo, kun koemme, että olemme sopivia. Mutte kenelle meidän pitää kelvata, toisille vai itsellemme? Jossain matkan varrella tärkeä asia unohtuu.


Miten paljon luovumme itsestämme ja vapaudestamme, jos aina vain yritämme änkeä siihen pieneen laatikkoon, joka tuntuu aina olevan liian pieni. Tai itse asiassa, se laatikko saa meidät tuntemaan itsemme liian isoiksi. Ja sehän on totta, koska tiedän, että sinä ja minä olemme niin paljon enemmän kuin se pieni laatikko. Pahimmassa tapauksessa yritämme väkisin änkeä tähän pieneen laatikkoon koko elämämme, etsien sieltä sitä tärkeää hyväksyntää, jota niin kovasti janoamme. Mitä jos tämä hyväksyntä olisi ulottuvillasi jo tänään?


Pidätkö siitä, mitä näet peilistä?

Pienempi keho, hienompi auto, oikeat vaatteet, sopiva koulutus, uskottava työtitteli. Onko niillä loppujen lopuksi merkitystä? Sitten, kun joku päivä lähden tästä maailmasta, puhuvatko ihmiset hautajaisissani siitä, miten alhainen rasvaprosentti minulla oli? Tai vyötäröstäni? Tai miten paljon rahaa minulla oli? Ehkä. En voi vaikuttaa siihen, miten minusta puhutaan. Voin vain vaikuttaa siihen, mitä itse ajattelen itsestäni ja miten tärkeä asia rasvaprosentti tai pankkitilini saldo minulle ovat. Olisihan se mahtavaa, jos hautajaisvieraat puhuisivat, miten upeat pakarat minulla oli. Mielummin kuitenkin, että olin hyvä ihminen. Siinä vaiheessa se on kuitenkin yhdentekevää minulle. Aikani on silloin loppu. Se, mitä ajattelen itsestäni, ja miten puhun itselleni juuri nyt, on tärkeintä.


Mikä on vapauden hinta?


Pienen röllykän myötä elämääni on tullut huikea määrä vapautta, rentoutta ja nautintoa. Olen intuitiivisen syömisen kautta saanut täysin uuden värin elämääni, värin, jonka olin jo unohtanut olevan olemassakaan. Samalla se on pakottanut minut hyväksymään sen, että kehoni muuttuu ja tulee muuttumaan. Luopumaan ajatuksesta, että voisin hallita kehoani ja samalla olla vapaa. Tänään valitsen vapauden ja rentouden, hyväksyen, että sen hinta on röllykkä, muutama ahdistuskohtaus peilin edessä ja pari pelkotilaa. Uskon kuitenkin, että ne ovat vapauden, nautinnon ja värikkään elämän arvoisia ja olen valmis tekemään tarvittavan työn.


Pizzaa ilman syyllisyyttä ja stressiä? Kyllä kiitos!

Näin voit hyväksyä kehosi, juuri sellaisena, kuin se on nyt


Jos sinä haluat valita vapauden, niin tässä lupaamani 5 vinkkiä, miten voit hyväksyä kehosi, juuri nyt. Kun hyväksyt itsesi ja opit suhtautumaan itseesi myötätuntoisemmin, avaa se mahdollisuuden todelliselle muutokselle, joka kestää.


1. Kiinnitä tarkasti huomiota siihen, miten puhut itsellesi ja itsestäsi. Kun peset aamulla hampaita peilin edessä tai kun käyt sovituskopissa kokeilemassa uusia housuja Puhutko rumasti ja tuomitsevasti? Virheitä etsien ja itseäsi moittien? Tai kun entinen työkaverisi tulee kaupungilla vastaan, puhutko itsestäsi vähättelevästi? Sinun ei tarvitse alkaa hokemaan, että rakastat röllykkääsi tai reisiäsi, koska se ei ole totta. Tarkkaile kuitenkin ajatuksiasi, ne paljastavat paljon.


2. Onko sinulla kaappi täynnä liian pieniä vaatteita? Housusi puristavat ja mukamas väittävät, joka kerran kun istahdat, että olet väärän kokoinen? Sinä et ole väärän kokoinen, vaan vaatteessi ovat vääränmalliset! Vaatteiden kuuluu sopia meille, eikä niin, että meidän kuuluu sopia vaatteisiimme.


3. Tiedosta se, että ympärillämme oleva kulttuuri ihannoi tietynmallisia kehoja, jotka hyvin harva saavuttaa tai pystyy tervein keinoin ylläpitämään. Sinun kehosi ei ole väärä, vaan odotukset ympärillämme ovat kohtuuttomat.


4. Yritä suhtautua kehoosi kuin hienoon, ainutlaatuiseen olentoon, joka ansaitsee sen, että siitä pidetään huolta. Sen ulkonäöllä ei ole merkitystä, kehosi tarvitsee huolenpitoa, kunnioitusta ja lempeyttä, vaikka se ei näyttäisikään siltä, miltä haluaisit sen näyttävän. Jos saisit hyvältä ystävältäsi hoitoon todella arvokkaan kapistuksen, niin miten hoitaisit sitä? Pyrkisitkö pitämään siitä huolta niin hyvin kuin mahdollista?


5. Muista, että omasta kehostasi stressaaminen, jatkuva taistelu sen tämänhetkisestä muodosta ja itsesi piiskaaminen ovat terveytesi ja hyvän olosi vihollisia. Lue lisää täältä, miten stressaaminen vaikuttaa vyötäröösi.


Se, että hyväksyt itsesi ja vartalosi EI tarkoita luovuttamista. Hyväksyminen antaa tilaa muutokselle, rohkeutta kyseenalaistaa omia uskomuksiasi ja katsoa itseäsi myötätuntoisemmin. Luovuttaminen on pysähtymistä, vastuun karttamista eikä se anna tilaa muille, paremmille vaihtoehdoille. Mitä mieltä sinä olet? Oletko sinut oman kehosi kanssa vai tekisikö sinulle hyvää tehdä työtä itsesi hyväksymisen suhteen?


Jos tämä tuntuu sinulle oikealta polulta, niin liityhän Facebook-ryhmäämme Syö, nauti, vapaudu -Lempeä elämäntapamuutos, jossa saat paljon tietoa, tukea ja tsemppiä oman kehosi hyväksymiseen, lempeään elämäntapamuutokseen ja intuitiivisen syömisen opetteluun <3


Liity ryhmään tästä!


Seuraa minua myös somessa, jos vapaa, myötätuntoinen ja lempeä elämäntapamuutos, hyppysellä huumoria, kiinnostaa :)


Facebook

InstagramMyötätunto ja lempeä tavoitteellisuus ovat valmennusfilososfiani ydintä.

653 katselukertaa0 kommenttia
  • Lähetä sähköpostia!
  • Käy tykkäämässä!
  • Seuraa minua!
  • Soita!
  • Podcastit ja videot!

Viesti

Tykkää

Seuraa

Soita

Katso

© 2020 - Laadukas elämä by Mia.