• Mia

15 vinkkiä ihanaan ja aktiiviseen kesään!

Kesän valo on valloittava ja kutsuu viettämään aikaa ulkona. Anna kesän kimmeltää ja lämpimän auringon säihkyä, antaen energiaa ja hyvää oloa. Säihkyvät kastepisarat, lintujen laulu, puiden katveesta pilkistelevä mökkitie...Kesässä nyt vain on taikaa! Kun haluat panostaa terveyteesi ja hyvinvointiisi, on liikunta yksi parhammista keinoista. Kesämekkoon mahtumisen vaaroista olen kertonut enemmän täällä. Eli panosta laihduttamisen sijaan kivaan liikkumiseen, lepoon, uneen ja stressinhallintaan, jooko? Kesällä on kuitenkin mukava tehdä vähän erilaisia juttuja, kuin muulloin ja pääkopallekin on hyvä antaa erilaisia ärsykkeitä. Viritä kesämielesi täyteen loistoonsa näiden 15 ihanan vinkin avulla. Toteuttamalla näitä ideoita saat taatusti muistorikkaan ja energisen kesän!


Romantiikka kukkii kesällä

1. Valoisat yöt

Jos haluat muistorikkaan hetken, niin mitä jos käyttäisitkin kesän valoisat yöt hyväksesi ja tekisit retken kaupungin ulkopuolelle, jossa näet tähtitaivaan? Kumppanin kanssa saat tästä romanttisen kokemuksen, joka varmasti jää teille molemmille mieleen. Viltti ja rakas mukaan ja ihmetelkää universumin kauneutta. Nukkuminen on tietenkin tärkeää, joten varatkaa aikaa nukkua pitkään seuraavana aamuna!


2. Riehu lemmikkien kanssa

Onko sinulla koira tai kissa? Mitä jos päättäisitkin päästää sisäisen lapsesi vapaaksi ja leikkiä ja riehua lemmikkisi kanssa? Koiran kanssa on helppo lähteä järvenrannalle, koirapuistoon tai metsälenkille. Kissakin rakastaa huomiota ja leikkimistä, mitä vauhdikkaampaa, niin sen parempi!


3. Vesiurheilu

Jos vedessä pulikoiminen ei ole sinun juttusi, niin miten olisi soutaminen, suppailu tai kajakki-melonta? Monella paikkakunnalla järjestetään viikoittain esimerkiksi melontaretkiä ja kursseja.

4. Eväsretki

Ota mukaan rakkaat ja läheiset ja lähtekää koko päivän eväsretkelle. Poimi mukaan paljon erilaisia herkkuja, vaikka lähitorilta, ja kävelkää johonkin kauniiseen ja rauhalliseen paikkaan. Eväiden kanto käy hyvin liikunnasta. Sitten vain nauttimaan seurasta, luonnosta ja maittavista eväistä!


5. Vaellus

Kesän tuoksut, vihreys ja luonnon kauneus pääsevät oikeuksiinsa vaelluksella. Suomessa on paljon kauniita luonnonsuojelualueita, vaellusreittejä ja metsäpolkuja, jotka sopivat kaiken tasoisille vaeltajille. Netistä löydät helposti lähimmät vaellusreitit. Muista ottaa kunnon varusteet mukaan ja tietenkin kunnon eväät ja vettä.

6. Tee puutarhatöitä

Mitä jos panostaisit tänä kesänä rakentamalla takapihalle tai mökille pienen palan paratiisia? Kantamalla multasäkkejä, haravoimalla ja puuhastelemalla istutuksien parissa kehosi saa liikettä ja samalla mielesikin rentoutuu. Tsekkaa myös paikallinen siirtolapuutarha ja rakenna sinne pieni salainen puutarha.


7. Yhdistä luonto ja teknologia

Mitä jos yhdistäisit luonnossa vaeltamisen ja oman taiteellisen puolesi? Suunnittele projekti, jossa kuvaat puhelimellesi lähiluontosi ihmeitä tai tutustu omaan kaupunkiisi kameran linssin kautta? Voit myös jättää teknologian pois ja piirtää ja maalata vaikka suosikkipaikkasi mökillä.


8. Leiki luonnontieteilijää

Jos taide ei ole sinun juttusi, niin mitä jos tutustuisitkin lähiympäristösi kasvi -ja eläinkuntaan? Käy bongaamassa lintuja, kerää kasveja ja selvitä mikä niiden tehtävä on tai tutkisit pihapiirisi kasveja ja eläimiä tieteilijän silmin. Lupaan, että tutusta kotiympäristöstä paljastuu paljon uusia ja mielenkiintoisia puolia.


9. Käy ulkoilmatapahtumissa

Kesällä Suomen kaupungit heräävät henkiin ja päivittäin järjestetään pieniä ja isoja ulkoilmatapahtumia. Tanssi, nauti ja anna kesän sykkeen liikuttaa kehoasi! Yleensä kaupungin nettisivuilta löytyy kaikki järjestettävät tapahtumat, joista on helppo valita ne, mitkä sinua kiinnostavat!

10. Osallistu kurssille

Kesällä järjestetään paljon erilaisia kursseja, joissa saa mukavasti liikuntaa. Sieniretket, melontakurssit, puistojumpat, ulkoilmajooga tai vaikka jousiammunta ovat loistavia esimerkkejä. Jos henkisen puolen kehittäminen kiinnostaa ja haluat ajan kanssa pureutua esimerkiksi liikuntaa, ravitsemukseen tai palautumiseen, niin katso Laadukas elämä- verkkovalmennukset tästä. Nyt kannattaa kartoittaa kesän tarjonta ja ilmoittautua!


11. Aktivoi yhteisö

Onko sinulla mukava naapurusto? Tai joku muu porukka, työssä tai ystäväpiirissä, jonka kanssa voisitte järjestää jotain yhteistä, mukavaa tekemistä? Sen ei tarvitse olla mitään kovin erikoista, mutta yhteinen liikunta mukavassa porukassa tekee meille todella hyvää! Mitä jos vaikka järjestäisitte naapuruston kesäolympialaiset? Tai vaikka vain perheen kesken mökillä?Koko porukka mukaan kivaan kesätekemiseen!

12. Geokätköily

Geokätköily on loistava, koko perheen harrastus. Geokätköilyn aloittaminen on helppoa ja pääset alkuun ilman varustehankintoja, jos älypuhelimessasi on GPS-paikannus. Jo pelkän kartankin avulla löytää helpoimmat kätköt ja normaalit ulkoiluvaatteet sopivat hyvin geokätköilyyn. Geokätköjen etsiminen ei ole vaikeaa, mutta ennen ensimmäistä kätköretkeä kannattaa käyttää hetki perusteiden opetteluun Voit perustaa oman ryhmäsi tai käydä muiden järjestämissä tapahtumissa. Geokätköt.fi sivuilta löydät kaiken oleellisen tiedon geokätköilystä.


13. Plogging

Oletko kuullut ploggingista? Ruotsista tullut harrastus yhdistää ulkoilun, juoksemisen ja maailmanparantamisen, kun lenkin ohessa keräät myös matkan varrelta löytyvät roskat mukaan. Vaikka alun perin roskien keräämistä tehdään hölkän ohessa, mikään ei estä sinua tekemästä samaa kävellen tai pyöräillen. Sekä luonto että keho kiittävät!


14. Mökkitreenit

Yleensä mökillä riittää puuhasteltavaa, mutta jos haluat vaihtelua ja mukavan hien pintaan niin kokeile pihalla tehtävää mökkitreeniä. Käytä mökiltä löytyvää varustelua hyväksesi, työnnä kaveria kottikärryssä, tehkää lasten kanssa esterata, johon kuuluu vesiesteet jne. Mielikuvitus on rajana! Jos kaipaat lisäideoita, niin Laadukas elämä -jäsenille on käytettävissään oma mm. mökkitreeniohjelmansa, jossa käydään tehokkaasti läpi koko keho! Katso mitä kaikkea Laadukas elämä kesäpakettiin kuuluu tästä.Kuulutko mökkikansaan?

15. Porraskävely -tai juoksu

Jos lähelläsi on pitkät portaat niin jo kävelemällä ne ylös ja alas 5 kertaa saa sykkeen kohoamaan ja hien pintaan. Muista juoda vettä ja jos kävelet portaita säännöllisesti, niin muistaa haastaa itseäsi. Portaiden jälkeen on mukava pulahtaa vaikka lähijärveen uimaan, tai uima-altaaseen vilvoittelemaan. Muista juoda vettä!


Kaikkia ei tarvitse lähteä tekemään, mutta lupaa itsellesi, että kokeilet vähintään kolmea eri aktiviteettia, jotka kuulostavat mielestäsi mukavilta. Mitä näistä haluaisit kaikkein mieluiten toteuttaa? Kommentoi ja kerro, olisi mukava kuulla! Muista suunnitella tekemiset ajoissa ja laittaa kalenteriin, niin ne toteutuvat todennäköisemmin.


Aktiivista ja ihanaa kesää,

Mia


PS. Haluatko oppia tekemään lempeän elämäntapamuutoksen? Minä ja health coach Heidi Sahlstedt olemme perustaneet Facebook-ryhmän, jossa käymme läpi rennon ja nautinnollisen syömisen perusteita. Jos sinulla on vähänkään monimutkainen suhde ruokaan, olet tyytymätön kehoosi ja haluat oppia lempeämmästä tavasta tehdä muutos, niin sinun kannattaa ehdottomasti liittyä <3

Liity ryhmään tästä

114 katselukertaa0 kommenttia